Sökmotoroptimering låter potentiella gäster hitta till din Restaurang

Sökmotoroptimering är en av ingredienserna i din restaurangs framgångsmix.

Sökmotoroptimering som en del av din Restaurangs Digitala Marknadsföring

Sökmotoroptimering för restauranger? Vad skiljer sökmotoroptimeringen på en restaurangs hemsida i jämförelse med mer generella webbplatser? Svaret ligger i ett tydligare fokus på syftet, de rätta sökorden och optimeringen av innehåll för att synas framförallt i lokala sökningar.

Restaurang-SEO innebär optimering inte enbart för nyckelord relaterade till köket, utan även för lokala sökningar, recensioner och menyer. Det handlar om att säkerställa att dina potentiella kunder kan hitta dig när de gör sina sökningar på restauranger i närheten av där de befinner sig.

 • Skulle du ge en kund som frågar efter din restaurangs adress en felaktig?
 • Skulle du berätta för en kund att du serverar hummer när du serverar traditionell neapolitansk pizza?
 • Skulle du säga till en kund som vill boka ett bord att de måste ringa tillbaka en annan dag?

Svaret är förhoppningsvis NEJ på dessa frågor.

Men vad säger egentligen din restaurangs webbplats till sökmotorer som Google?

Svaret på det är inte alltid uppenbart. Tyvärr ser vi många exempel där restaurangers hemsidor misslyckas med att vara tydliga, missa syftet med en besökares avsikter när den besöker en restaurangsida och pga det säkerligen missar potentiella gäster till sin restaurang.

För precis som en förvirrad gäst på din restaurangs webbplats behöver sökmotorer en logisk struktur, tydliga anvisningar och korrekt information för att kunna hitta dig!

Vad din Restaurangs hemsida tydligt måste kommunicera till besökare - och sökmotorerna

 • Vad din restaurang erbjuder; till vem, hur, varför och när.
 • Tydligt visa var man kan boka ett bord.
 • Ha optimerat innehåll, On-Page SEO, Teknisk SEO och Lokal SEO som tydligt kommunicerar ovanstående till sökmotorer.
 • Att din webbplats är optimerad och responsiv på alla enheter; skrivbord, surfplatta och mobil? Det senare är särskilt viktigt. Minst 64% gör restaurangbokningar via sina smartphones.

Föreställ dig följande scenario: En grupp vänner letar efter en plats att stilla sina kulinariska begär. Vad är det första de gör? De tar fram sina smartphones och söker efter restauranger i närheten.

Om din restaurang inte dyker upp i de sökresultaten går du miste om potentiella kunder.

Att förbättra din restaurangs synlighet online innebär en serie SEO-tekniker, som att optimera din webbplats innehåll med relevanta nyckelord, skapa en Google My Business-profil och säkra länkar från pålitliga källor.

Att bli hittad i lokala sökningar mobilt är helt nödvändigt för din restaurang om du vill vara med och konkurrera om hungriga matgäster!

Varför sökmotoroptimering har betydelse för din Restaurangs synlighet online

I den digitala tidsåldern är din restaurangs synlighet online ofta det första intrycket du gör på potentiella matgäster. En väl optimerad webbplats och en stark närvaro på plattformar som Google My Business, TripAdvisor och Sociala Medier ger din restaurang trovärdighet och pålitlighet.

Dessutom, när kunder söker efter en restaurang är de ofta redo att göra en reservation eller beställa mat, vilket gör online-synlighet kritisk för konvertering.

Hur Restaurang SEO kommer att engagera din målgrupp

SEO handlar inte enbart om att få människor att klicka på din webbplats; det handlar om att engagera dem. Med restaurang-SEO kan du anpassa ditt onlineinnehåll för att matcha din målgrupps preferenser och beteenden.

Till exempel, om du specialiserar dig på vegetarisk mat, kommer optimering av din webbplats för vegetariska nyckelord att locka matgäster som är specifikt intresserade av vegetariska alternativ.

Digital Strategi: Din väg mot nya framgångar och ett bättre resultat på sista raden

Medan Sökmotoroptimering i sig är ett kraftfullt verktyg blir det ännu mer effektivt när det integreras i din bredare digitala marknadsföringsstrategi.

En Digital Strategi innefattar allt från ditt innehåll, din kommunikation och via hanteringen av era sociala medier, till marknadsföringskampanjer online och e-postmarknadsföring.

Olika taktiker inom sökmotoroptimering säkerställer att din digitala närvaro online överensstämmer med din restaurangs mål och varumärke. I en tydligt fokuserad Digital Strategi är det din restaurangs sökmotoroptimering som är den hemliga ingrediensen som binder allt  samman.  Det är värt mödan. Dina digitala insatser kommer resultera i en sammanhängande och påverkande marknadsföringsstrategi.

Att arbeta kontinuerligt med din Digitala Strategi kommer resultera i att du konverterar fler bokningar och mer restauranggäster.

Resultatet är en högre omsättning och ett positivt resultat på sista raden.

Sökmotoroptimering för Restauranger: 10 starka skäl varför det är viktigt för dig

 • Ökad synlighet: Sökmotoroptimering placerar och visar din restaurang framför hungriga kunders ögon när de aktivt söker efter någonstans att äta.
 • Kostnadseffektivt: Jämfört med traditionell marknadsföring erbjuder SEO ett mer budgetvänligt sätt att locka matgäster.
 • Lokal dominans: Taktiker inom Lokal SEO hjälper dig att dominera ditt område och gör din restaurang till det självklara valet.
 • Ditt rykte online: Övervaka och hantera recensioner för att upprätthålla ett gott rykte.
 • Förbättrad användarupplevelse: Sökmotoroptimering främjar en användarvänlig layout och navigering på din restaurangs hemsida.
 • Konkurrensfördel: Med en väl genomförd SEO och Digital Marknadsföring är du utan tvekan bättre rustad för synlighet än många andra av dina kollegor.
 • Avkastning på din Investering: Med ökad trafik och konverteringar erbjuder SEO en utmärkt avkastning på den investering du gör.
  Mobiloptimering: Optimering för mobila användare är en vital demografi för alla restauranger som vill att nya gäster ska hitta till dem.
 • Datadrivna insikter: Få värdefulla insikter i dina gästers beteende för att kunna ta framtida strategiska beslut.
 • Hållbarhet: Till skillnad från betalda annonser som marknadsföringsmetod så är fördelarna med SEO långvariga och erbjuder ett kontinuerligt värde.

GastroMedia Group Sweden AB och din Restaurangs SEO

GastroMedia Group Sweden AB är ett företag som till 100% är dedikerat att hjälpa restauranger förbättra sin synlighet online genom Restaurang SEO.

Grundarens passion efter 35 år+ i Restaurangbransch och Besöksnäring kryddat med insikter och samarbetspartners kring webbutveckling, digital marknadsföring, brand building och SEO, gör GastroMedia Group Sweden AB till ditt optimala val. Vi kan branschen och kan skapa ett mervärde för varje unik restaurang vi arbetar med.

Om du vill ha en gratis analys av din digitala närvaro online utan förpliktelser; kontakta vårt team.

Här kan du läsa mer om GastroMedia Group Sweden AB.

Här hittar du GastroMedia Group’s SEO Tjänster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen